Ohlédnutí za rokem 2021

Rok 2021 začal ve znamení covidu. Opět udeřil a díky vládním nařízením jsme byli opět nuceni vše přerušit. To,ale neznamená,že bychom nebyli v kontaktu s dětmi. Přes covid pauzu jsme pro ně připravovali různé testy, křížovky nebo úkoly.

Na jaře jsme se konečně dočkali a vrátili se zpět. Po covidové pauze se opět rozběhly tréninky. Na které se děti i vedoucí moc těšili. Na první schůzku byla pro děti připravená naučná stezka. Na ní plnily úkoly a odpovídaly na otázky s hasičskou tématikou. Na následujících trénincích jsme se začali připravovat na první pocovidové soutěže. Zúčastnili jsme se celkem 14 soutěží.

Mladí hasiči v druhé polovině roku nezaháleli. Třetí srpnový týden se konal hasičský příměstský tábor. Zúčastnilo se ho 33 dětí, pro které byl připravený bohatý program plný zábavy. Tábor byl zaměřen nejen na zdokonalení vědomostí z hasičského sportu, ale i na ochranu přírody. Děti navštívili Velký Svět Techniky v Dolních Vítkovicích. Zhlédli výcvik záchrany tonoucího na řece, kde si pak samy vyzkoušely používání záchranných prvků u splavu a byly poučeny, jak se chovat u vody. Tuto ukázku jim předvedli dobrovolní hasiči z Frýdlantu nad Ostravicí.

Největší události byla naše pohárová soutěž. Druhý ročník se konal poslední sobotu v srpnu. Zúčastnilo se jí 30 družstev ve všech kategoriích.

Poslední říjnový víkend jsme s mladými hasiči vyrazili na Bílou,kde proběhlo víkendové soustředění plné zábavy, tréninku a poznání okolí Bílé.

Konec roku mladí hasiči trávili v tělocvičně za přísných hygienických nařízeních.

Přehled zúčastněných soutěží:

05.06. Trojanovice

13.06. Malenovice

19.06. Řepiště

20.06. Oprechtice

25.06. Vyšní Lhoty

17.07. Krásná

24.07. Krásná Mohelnice

28.08. Pržno

04.09. Rychaltice

05.09. Lučina

10.09. Bruzovice

11.09. Brušperk

18.09. Hukvaldy

25.09. Kunčice pod Ondřejníkem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *